7 tips voor het schrijven van een blog

7 tips voor het schrijven van een blog

Bloggen is een hele slimme manier om (op bepaalde onderwerpen) een betere vindbaarheid te creëren voor je website. Het schrijven van waardevolle en relevante content voor de bezoeker, wordt namelijk beloond door Google. Ik geef je 7 tips om goed aan de slag te gaan met het schrijven van waardevolle content.

Tip 1: Ga in gesprek

Ga met klanten/de doelgroep in gesprek om er achter te komen waar behoefte aan is, en gebruik die waardevolle informatie om  onderwerpen te bedenken.

Tip 2: Deel je kennis

Het is niet erg om je kennis te delen. Het is juist mooi dat je mensen kunt helpen, en op die manier willen ze ook iets terug doen. Je vergroot hiermee de gunfactor.

Tip 3: Geef jezelf niet helemaal weg

Weet wel wat de grens is. Als je een adviseur bent, moet er nog wel advies overblijven waar je betaalde diensten van kunt maken.

Tip 4: Wees nooit bang

Wees niet bang voor concurrentie. Ga uit van je eigen kracht.

Tip 5: Schrijf vloeiend en persoonlijk

Zorg dat je schrijft, zoals je denkt en praat. Zo krijg je een vloeiend en persoonlijk verhaal. Schrijf alles op wat in je opkomt. Later kun je wel weer schrappen.

Tip 6: Schrijf tussen de 300 en 600 woorden

Een blog van deze omvang kan door Google goed geïnterpreteerd worden. De zoekmachine weet dan op wat voor zoektermen jouw pagina moet verschijnen in de zoekresultaten.

7. Leer je doelgroep nieuwe inzichten kennen

Mensen zijn leergierig en worden graag geïnspireerd. Inspiratie kun je bieden met tips, een checklist, een stappenplan, maar ook door een eigen persoonlijk verhaal te vertellen.

Oh ja, nog een extra tip: Zorg ervoor dat je de juiste titel, omschrijving en zoekterm invult op de achterzijde van je website. Dit is erg belangrijk voor het vinden van je artikel in de Google zoekresultaten. Het is een soort mini-advertentie, die concreet vertelt waar de pagina over gaat. Zo kun je mensen er toe aanzetten om op jouw link te klikken. Het is niet verstandig om een misleidende omschrijving te maken. Google zal je daarvoor straffen en voor de bezoeker is het ook erg vervelend.

Veel succes met het schrijven van je blog!

Jouw website als ideale klantmagneet

klantmatch training

Ik ben Manita en ik help ondernemers met een high level website. Dat betekent dat je website klanten aantrekt die gemotiveerd zijn om met jouw adviezen en handvatten aan de slag te gaan. In mijn gratis E-book ontdek je hoe jij je website ombouwt tot naar een next level klantmagneet.