Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: ik wilde ook altijd graag.. Ik wilde ook altijd vrijstaand wonen, maar dat was voor ons te duur. Ik wilde ook graag naar Azië, maar dat is er niet van gekomen. Ik wilde ook altijd ondernemer zijn, maar heb de stap nooit durven zetten.

Maak een levensplan

Weet je hoe zonde het is als je dingen graag had gewild, maar nooit hebt gedaan? Natuurlijk snap ik dat er soms dingen gebeuren, waardoor iets misschien niet kan. Maar in 9 van de 10 gevallen, is er ook geen plan geweest om het wel te realiseren. Het komt je natuurlijk niet aanwaaien. Zonder systeem of plan behaal je niet je doel.

Obstakels

En is er iets wat je tegenhoudt? Zorg dan dat je daar aan werkt. Zo kun je weer verder. Obstakels zijn het. Ik vond foto’s van mezelf en over mezelf dingen schrijven, vreselijk. Ik dacht dat je dan wel vol van jezelf moest zijn. Maar dat is dus iets wat in mijn hoofd niet klopte. Over mezelf vertellen geeft mensen juist vertrouwen. Ik wilde een gezond bedrijf opzetten. En als mensen niet weten wie ik ben, dan is de drempel veel hoger om contact op te nemen. Als ze al weten dat ik besta 🤔 Ook kost een kennismaking meer tijd. Dat betekent: te weinig inkomsten om mooie reizen te maken. Te weinig inkomsten om vrij te wonen. Te weinig inkomsten en tijd, om zelf m’n week in te delen. En te weinig tijd voor m’n klanten, omdat ik druk ben met netwerken, kennismaken, uurtje factuurtje werken en het net niet bereiken van m’n ideale klant. Zo had ik het niet voor ogen. Dus ja, daar moest ik aan werken. Vrijheid, zelf bepalen wat ik wanneer doe, is voor mij heel belangrijk. Mijn onderneming in combinatie met mijn site, zijn daar de tools voor. 

Leef nu

De tijd vliegt en voor je het weet, heb je niks beleefd. Heel zonde als je later terug kijkt. Maar waarom niet vanaf vandaag je dromen waar maken? Wie zegt dat het te laat is? Dus wat wil jij echt? Ga er gewoon voor. En denk je dat het niet kan? Werk dan aan je mindset.

Stappenplan: dromen waarmaken

  1. Schrijf op wat je echt wilt.
  2. Wat is daarvoor nodig?
  3. Moet je obstakels wegnemen? Werk daar aan.
  4. Hak jouw plan in kleine stukjes. Wat moet je iedere dag doen om jouw doel te bereiken?
  5. Zet dit als taak in je agenda of als reminder in je telefoon.
  6. Dit is het eerste wat je gaat doen als je wakker wordt.
  7. Geen tijd? Sta dan eerder op 😊. Ik heb niet gezegd dat het gemakkelijker was 🤓

Waarom ik me hier zo druk om maak? Omdat ik het zonde vind dat je niet alles uit het leven haalt. Ik ken genoeg mensen die niet oud zijn geworden, maar nog wel mooie plannen hadden. Jij hebt die kans nog, dus ga ervoor!