WordPress is een systeem waarmee je websites en blogs kunt maken en beheren. Het is een open-source content management systeem (CMS). Dit betekent dat het systeem niet het eigendom is van een specifiek bedrijf en dus door iedereen te gebruiken en aan te passen is. Hierdoor kun je met een WordPress website bij heel veel webbouwers en webdesigners terecht. Bijvoorbeeld wanneer je vastloopt binnen het systeem of werkzaamheden wilt uitbesteden. WordPress is één van de meest populaire CMS-systemen ter wereld, met meer dan 60 miljoen websites die erop draaien. 

WordPress is gemakkelijk in gebruik

Er zijn vele redenen waarom mensen WordPress als CMS kiezen. Ten eerste is het gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische kennis. Het beheerpaneel is gebruiksvriendelijk, omdat het lijkt op systemen die we kennen. Handig! Gebruikers kunnen daardoor snel en eenvoudig pagina’s, berichten en andere content creëren en bewerken. 

Je WordPress website opbouwen zonder code

Op een WordPress website installeer je een thema waarmee je de website kunt opbouwen. Wij werken zelf met Divi. Een heel fijn thema, waarbij je je website en pagina’s heel visueel opbouwt. Je ziet dus meteen wat je doet. Je kunt helemaal vanaf nul een website opbouwen, maar ook kiezen voor bestaande layouts. Het nadeel van de bestaande layouts is dat deze niet ontworpen zijn voor het aantrekken van klanten. Daarom ontwikkelen wij eigen layouts waarmee je die ideale klanten wel aantrekt.

Plugins

WordPress is gemakkelijk uit te breiden met plugins. Een plug-in is een programma dat je letterlijk in je site plugt, zodat je meer functionaliteiten hebt. Denk aan een analyseplugin, een vertaalplugin of een betaalplugin. Door deze plugins op je WordPress website te installeren, heb je ineens veel meer mogelijkheden. Super handig! Zo gebruik je bijvoorbeeld de Woocommerce plugin om een webshop te ontwikkelen, en dat zonder ingewikkelde codes! 

Zoekmachinevriendelijk

Een ander voordeel van WordPress is dat het zeer zoekmachinevriendelijk is. Het is ontworpen met SEO in het achterhoofd, waardoor websites die op WordPress draaien gemakkelijk door zoekmachines worden opgemerkt. Dit kan helpen bij het verbeteren van de positie van een website in de zoekresultaten. Die hoge positie kan dan weer leiden tot meer bezoekers en een hogere omzet. Tenminste, als je je pagina’s op de juiste manier opbouwt met de juiste tekst, de juiste beelden en de juiste kleuren.

Veel documentatie

Er zijn nog tal van andere redenen waarom mensen kiezen voor WordPress, waaronder de grote hoeveelheid aan documentatie en hulp die beschikbaar is, de actieve en behulpzame gebruikersgemeenschap en de veiligheid en betrouwbaarheid van het platform.

Al met al is WordPress een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig CMS om hun website of blog mee te maken. Of je nu een kleine blog wilt starten of een professionele website wilt maken voor je bedrijf: WordPress heeft de tools die je nodig hebt om succesvol te zijn.