Zoek je een webdesigner in Friesland? Iemand die het beste in jou naar boven haalt en jou niet onzeker maakt door ingewikkelde vaktermen? Ik help je aan een sterke website, die de leukste klanten aantrekt! En dat zonder opsmuk. Dat is dan weer typisch Fries 😉

Wat voor websites maak je?

De websites en webshops die ik maak als webdesigner zijn gebaseerd op het onlinegedrag van mensen. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat mensen sneller vertrouwen krijgen in jouw aanbod als ze jou via je site alvast leren kennen. Daarom ga ik altijd met de ondernemer in gesprek over zijn of haar persoonlijkheid, kwaliteiten, kennis en doelen. De website wordt zo een onlineversie van jezelf. Dat bespaart heel veel teleurstellingen voor zowel klant als ondernemer. En dan zijn er natuurlijk tientallen ontwerpkeuzes die ik onder de loep neem bij het maken van je website. En als webdesigner heb ik ook een goed oog voor stijl.

De websites en webshops maak ik op maat. Ik gebruik daar WordPress (Divi) voor. Woocommerce gebruik ik voor webshops en verkoopsites van e-books of andere online producten. Komt jou dit niet bekend voor?  Dat is heel logisch. Iedereen heeft z’n eigen specialisme. WordPress en Woocommerce worden wereldwijd door veel webdesigners gebruikt. Het is heel gebruiksvriendelijk en je kunt zelf gemakkelijk aanpassingen aan je site doen.

 

Voor wie ik websites maak?

Ik behaal de beste resultaten met ambitieuze en eerlijke ondernemers die veel kennis in huis hebben over hun eigen vakgebied. Alléén of met een team. Wanneer ik weet dat een ondernemer in de praktijk heel veel waarde kan bieden, maak ik dit op de juiste manier op de site duidelijk. Zo weet de potentiële klant waar hij aan toe is en gaat hij sneller met je in zee. Iemand overtuigen van je hulp hoeft niet meer. De website doet dit voor je.

Het geeft mij een goed gevoel om ondernemers te helpen die anderen heel goed helpen. Zo werken we samen aan een mooier leven voor onszelf en anderen.

Waar zit je in Friesland?

Mijn roots liggen in het mooie dorpje Rijs, vlakbij het IJsselmeer, Balk en Lemmer. Sinds een paar jaar woon ik met heel veel plezier in Donkerbroek, vlakbij Drachten. Het kantoor van mij en mijn zus staat in Rijs.

Wie is die webdesigner in Friesland?

Ik ben Manita Postma. Puur, ambitieus, positief en een harde werker. Ik geloof dat ondernemers die zichzelf oprecht en eerlijk presenteren, automatisch waardevolle klanten aantrekken die bij hen passen. Daar zijn geen trucjes of misleidende boodschappen voor nodig. Ik zie helaas nog vaak ondernemers die de mist in gaan bij vaak de wat grotere bedrijven die websites aanbieden. Ze voelen zich klein door de vaktermen die ze om de oren krijgen en worden overdonderd. De site wordt commerciëler dan gehoopt. Zelf maak ik websites die een vertaling zijn van de ondernemer en die het mensen gemakkelijk maken om de juiste keuze te maken. En dat doet een website die uitgaat van gedrag van de bezoekers. Zo help je mensen die graag door jou geholpen worden. Hoe mooi is dat?

Wat komt er zoal kijken, als ik een website voor je maak?

 • Hosting: Dit is het plekje op internet dat je huurt. Zie het als een camping, waar je een stacaravan hebt 😉. Je betaalt hier per maand of per jaar een bedrag voor.
 • Onderhoud en updates: Dit is belangrijk om je site snel, veilig en werkend te houden.
 • Jouw beste klant: We willen weten wie jouw ideale klant is, zodat je meer van dit type mensen aantrekt. Dat verhoogt je werkplezier! Soms denk je dat je doelgroep heel breed is, maar er zijn altijd raakvlakken 👌🏻
 • Jouw specialisme en persoonlijkheid: De klant wil weten hoe jij hem/haar gaat helpen en wie jij bent. Om dat over te kunnen brengen moet ik jou natuurlijk eerst leren kennen!
 • Een sterk aanbod ontwikkelen: We kijken kritisch naar het aanbod, kun je het resultaat voor je klant nog verder verbeteren? Waardoor jouw klant/cliënt graag met jou in zee gaat?
 • Teksten schrijven: Ik stel jou de juiste vragen, zodat de antwoorden als vanzelf uit jou rollen. Ik leer je hoe je per pagina de juiste inhoud krijgt. Onze tekstschrijfster zet de puntjes op de i.
 • Fotografie: In de meeste gevallen laten we onze fotograaf langskomen en organiseren we een fotoshoot. Zo zet je jezelf echt als expert neer. Want dat ben je!
 • SEO (vindbaarheid): Ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dit is het optimaal ontwikkelen, instellen en verbeteren van de pagina’s, waardoor je zo goed mogelijk vindbaar bent op bepaalde zoekwoorden in Google. Die zoekwoorden speuren we op met een zoekwoordtool.
 • Webdesign: We ontwikkelen een webdesign helemaal in jouw stijl. Hierin maken we keuzes die het gebruikersgemak van je site bevorderen.
 • Emailprogramma koppelen: We koppelen een e-mailprogramma, zoals ActiveCampaign, MailChimp of Mailerlite aan je website, zodat je mensen via de e-mail kunt inspireren of informeren.
 • Blogs: blogartikelen kunnen helpen bij het bevorderen van je vindbaarheid. Een aanrader dus!
 • Zoekwoordanalyse: We voeren een zoekwoordanalyse uit, zodat je precies weet waarover je kunt schrijven. Google jij ook regelmatig naar oplossingen? Dat doet jouw ideale klant ook.
 • Rode loper/strategie: Via een ‘website met een rode loper’ maken klanten kennis met jou en ervaren jouw hulp, terwijl jij je tijd anders besteedt. Ze lezen misschien een blog, gebruiken een stappenplan en passen een handige tip toe, om uiteindelijk bij jouw aanbod terecht te komen. Dit is allemaal ingesteld en werkt automatisch. De klant die bij je past, voelt zich een VIP op de rode loper en wil graag met je aan de slag. Yes! Voelt de klant geen klik met je? Dan merk je daar niets van en heb jij je tijd alsnog goed besteed 😊.
 • Instructie: Je wilt natuurlijk zelf gemakkelijk teksten aanpassen, beelden toevoegen, een blog plaatsen of producten toevoegen aan je webshop. Daar heb ik handleidingen en instructievideo’s voor.

Heb je nog een ‘spannend woord’ gemist in mijn lijst? Vraag me gerust of dat er ook bij in zit. Ik praat liever in gewone taal, zodat het lekker duidelijk blijft. Dat is dan vast die Friese nuchterheid in mij.

Wil jij een webdesigner uit Friesland en een website die jouw specialisme goed overbrengt, zodat je de juiste mensen aantrekt? Plan een vrijblijvend gesprek.